FIHR apreciaza ca bugetul alocat Ministerului Turismului nu va permite promovarea tarii peste hotare si nici investitii in domeniu

Bugetul de 48,8 mil. RON acordat Ministerului Turismului in acest an, redus aproape la jumatate fata de angajamentele PSD privind turismul in 2019, este construit fara nicio ambitie si nu va permite o promovare decenta a tarii peste hotare si nici investitii in domeniu, cred reprezentantii hotelierilor.
“Chiar daca e mai mare decat suma infima cheltuita anul trecut, bugetul e mult sub ceea ce ar trebui sa fie daca ne comparam cu tarile vecine si cu ce aloca ele pentru turism, daca ne raportam la nevoia aproape disperata de a promova destinatiile din Romania in contextul Presedintiei Consiliului UE, a regiunii gastronomice Sibiu 2019 sau a pregatirii pentru UEFA 2020, dar mai ales foarte putin fata de ceea ce aduce turismul ca venituri” a declarant Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, FIHR, care considera ca 2019 va fi, din acest motiv, inca un an in care va fi ratata oportunitatea de a relansa turismul romanesc.
Potrivit reprezentantului FIHR, bugetul de promovare pe anul 2019 ar trebui sa fie 15,1 mil. RON, insa in niciunul din ultimii 2 ani acest buget de promovare nu a fost cheltuit, pe de o parte din cauza desfiintarii birourilor de reprezentare turistica internationala, iar pe de alta parte din cauza neasumarii unei campanii de promovare sustinute a turismului romanesc, in special in online.
In ceea ce priveste partea de dezvoltare/investitii, sunt multe statiuni si obiective turistice care necesita continuarea investitiilor, dar este putin probabil ca acestea se vor face in conditiile unui buget modest.

Source: Profit

EN RO