Familia Tanasoiu demoleaza un cartier de vile pentru a construi un complex care va include un hotel si peste 200 de apartamente

Imagine de Nattanan Kanchanaprat de la Pixabay

Oamenii de afaceri Emil si Daniel Tanasoiu intentioneaza sa demoleze cartierul lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, Bucuresti, construit in anul 2000. In locul lor vor sa construiasca un complex cu hotel si apartamente cu servicii hoteliere.

Acestia intentioneaza sa demoleze cele 19 vile cu 23 de unitati locative care formeaza cartierul La Mesteceni, plus o cladire de birouri alaturata, care ocupa un teren de circa 8.000 mp.

In paralel, familia Tanasoiu pregateste si constructia unui nou complex, cu hotel, SPA, piscina, spatii comerciale la parter si minimum 200 de apartamente.

„Vom oferi posibilitatea de a cumpara sau inchiria un apartament, locatarii putand beneficia de toate serviciile unui hotel de business alaturat, care va avea 100-120 de camere, in genul room-service sau concierge. Nu excludem un parteneriat pentru dezvoltarea acestui proiect“, a declarat, pentru Daniel Tanasoiu, general manager al Primavera Development.

In fiecare an, piata rezidentiala bucuresteana sporeste cu circa 10.000 de locuinte noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adica in jur de 2%, apartin segmentului de lux. Totusi, valoarea acestei niste depaseste 10% din vanzarile anuale de apartamente din Bucuresti.

In primul semestru din acest an au fost date in folosinta 31.355 de locuinte la nivel national, cu 5,3% mai multe fata de perioada similara a anului trecut. Doar in regiunea Bucuresti-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuinte, in crestere cu circa 2% fata de primul semestru din 2020, cand a fost stabilit un record absolut de livrari al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Numarul tranzactiilor imobiliare din Romania a fost scazut, considerabil, cu 27% in luna octombrie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, ajungand la circa 60.000 de contracte, dupa ce in luna corespondenta din 2020 s-a raportat cel mai mare volum lunar de contracte incheiate in ultimii 3 ani.

EN RO