Eurolines deschide 24 de agentii de turism, in 2011

Omul de afaceri Dragos Anastasiu, care controleaza Holdingul Eurolines, a declarat ca in 2011 intentioneaza sa deschida 24 de agentii de turism in tara, majoritatea in sistem de franciza.

In luna ianuarie va inaugura agentia virtuala de turism, www.eurolines.travel.ro, pentru promovarea careia, inclusiv pe Twitter si Facebook, va investi in jur de 100.000 EUR, in primul an de functionare.

Anastasiu a declarat ca agentia virtuala consta intr-o tehnologie dezvoltata de Eurolines, initial pentru consultantii de turism, care unifica o serie de sisteme de rezervari ale furnizorilor de bilete de avion, inclusiv low-cost, de autocar, cazari in peste 200.000 de hoteluri din lume, rent a car, asigurari de calatorie, dar si pachete turistice in tara si strainatate, tehnologie care acum a fost extinsa si pentru utilizarea pe internet de catre clientul final. Interfata acestui sistem a necesitat o investitie de aproximativ 500.000 EUR.

In prezent, Eurolines detine 50 de agentii, din care 45 sunt proprii, iar restul prin franciza. Pe langa acestea, compania mai detine si 5 agentii de turism in Germania.

Source: Money