Enterprise Investors și-a vîndut acțiunile deținute la Novaturas

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Enterprise Investors, deținător al rețelei de magazine de jucării Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi din România, a vândut restul de 34,4% din acțiunile deținute în Novaturas, cel mai mare tur-operator din Țările Baltice, într-o serie de tranzacții secundare la Nasdaq Baltic.

Tranzacțiile au generat încasări brute de 4,9 mil. EUR.

În prezent, compania este principalul tur-operator din Lituania, Letonia și Estonia, atât în privința valorii vânzărilor, cât și a volumului de pasageri.

În 2019, compania a atins venituri de 179,9 mil. EUR, cu EBITDA de 4,4 mil. EUR.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depășește 2,5 mld. EUR.

În România, Enterprise Investors este prezentă din anul 2000, iar în prezent are în portofoliu firma de construcții Macon Deva. În aprilie 2016 a anunțat achiziția rețelei de magazine de jucării Noriel pentru 24 mil. EUR, iar în noiembrie 2016, Enterprise Investors a vândut rețeaua de magazine Profi către fondul de investiții Mid Europa pentru 553 mil. EUR, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc.

EN RO