Egipt: o destinatie tot mai cautata de catre turistii romani

Imagine de Nadine Doerlé de la Pixabay

Romanii au favorizat pachetele turistice in Egipt in acest an, tendinta continuand pentru vacantele in perioada Sarbatorilor de iarna 2021.

Touroperatorul Cocktail Holidays opereaza curse charter catre destinatii turistice din Egipt inca din perioada Craciunului 2020 si pana in prezent, avand programate zboruri pana in primavara anului 2022.

Peste 1.600 turisti romani si-au rezervat deja pachetele pentru vacanta de iarna pe destinatiile din Egipt, in total, in ultimul an, peste 14.000 romani ajungand in aceasta tara prin intermediul Cocktail Holidays. 

Charterele catre Egipt, cel mai vandut produs anul acesta, cererea fiind cu 700% mai mare ca in 2019. Cele mai cautate statiuni sunt deja clasicele Hurghada si Sharm El Sheikh, unde populatia locala este vaccinata in proportie de aproape 100%.

Cocktail Holidays ofera pachete charter catre aceste doua statiuni, cu plecare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Timisoara si Craiova fie cu Blue Air, fie cu Tarom. 

Pentru plecarile din Bucuresti, tarifele pornesc de la 417 EUR/persoana, iar pentru restul Romaniei, de la 457 EUR/ persoana. Tarifele includ 7 nopti de cazare in hoteluri de 4 stele, all-inclusive, transport cursa charter, taxe de aeroport si transferuri, precum si asigurare de calatorie care include protectie COVID-19.

Turistii trebuie sa aiba un certificat de vaccinare acreditat COVID-19 pentru a intra in Egipt. Aceasta atesta ca au fost vaccinati complet cu cel putin 14 zile inainte de sosire sau ca au avut un test PCR negativ in 72 de ore. Cocktail Holidays a incheiat un parteneriat cu doua clinici care ofera testul PCR la un tarif redus.