Dragoș Anastasiu și Dragoș Petrescu vor sa investeasca intr-un lant de hoteluri si restaurante

Imagine de ming dai de la Pixabay

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, care și-a vândut anul trecut rețeaua de agenții de turism către grupul german Dertour, se pregătește să investească într-un lanț de locații turistice – resorturi, hoteluri mai mici și pensiuni în “zone mai deosebite” din țară, care să funcționeze sub o umbrelă denumită ROBELO (Romanian Best Locations).

Anastasiu vrea să se concentreze pe hotelărie, mai exact pe unități mici, peste tot în țară, de tipul celor cu 80-100 de paturi. Vrea să creeze o rețea, așa cum a făcut cu agențiile de turism, un lanț de spații de cazare și cu servicii de mâncare, care să fie sub umbrela ROBELO (Romanian Best Locations) și pe care să le ajute cu management și unde să nu fie neapărat acționar majoritar.

“Mă interesează orice locație care e într-o zonă deosebită și are un antreprenor deschis la minte, pe care să-l ajutăm financiar și cu management, dar el să rămână acolo și să optimizăm business-ul. Am buget destul de mare, plus o bancă lângă mine, pentru a avea în următorii 3 ani o rețea de 25 de locații”, a declarat Dragos Anastasiu.

În paralel, alături de proprietarul City Grill, Dragoș Petrescu, vrea să lanseze un proiect similar și în zona de restaurante și să ajungă la un lanț de 25-30 de localuri. Astfel, el este dispus ca în următoarea perioadă să achiziționeze astfel de unități sau să intre în acționariat ca minoritar și să le finanțeze dezvoltarea.

EN RO