Traseul începe cu o poartă impunătoare din lemn sculptat manual, precum și cu cartea de vizită a satului Ciorești, raionul Nisporeni. De aici începe drumul către celelalte destinații: Dolna și Micleușeni, Străşeni.
Localnicii, împreună cu rudele lor plecate peste hotare, au creat un traseu turistic rural, care unește trei sate vecine – Ciorești, Dolna și Micleușeni. Ruta e vizitată de tot mai mulți străini, atrași de locurile pitorești, atmosfera autentică și tradițiile locale de pe aceste meleaguri.
Traseul „Dor de Codru” include conacul Zamfirache Ralii-Arbore din satul vecin, Dolna. Acesta are peste 200 de ani și l-a găzduit, pe timpuri, pe poetul rus Alexandr Pușkin, în exilul său în Basarabia. În aceste locuri, poetul rus ar fi întâlnit-o pe Zamfira.
Traseul „Dor de Codru”, dezvoltat cu susținerea Elveției și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), conține peste 20 de obiective de vizitat, înfiripându-se șase căi turistice: ecologică, piscicolă, culturală, gastronomică, istorico-religioasă și sportivă.
Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, inclusiv PNUD, a fost creat un Centru de Informare Turistică la Chișinău. Acesta activează sub umbrela Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Republica Moldova (ANTRIM).