Domeniile .travel – noua carte de vizita a companiilor din turism

Incepand cu data de 21 decembrie 2007, Travel Partnership Corporation a aprobat implementarea unei noi politici la nivel mondial in privinta inregistrarii domeniilor de internet .travel. Noile conditii sunt mai permisive in ceea ce priveste alegerea numelor de domenii .travel insa acestea sunt in continuare valabile numai pentru companiile eligibile care activeaza in turism.

Prima si cea mai importanta schimbare vizeaza alegerea numelor de domenii. De acum, numele alese nu vor mai necesita autentificare. Daca pana acum se puteau inregistra numai nume de domenii .travel pentru care exista un drept oarecare de utilizare, acum
orice companie de turism poate inregistra orice nume de domeniu .travel.

In schimb, va fi implementata o noua politica privind utilizarea domeniilor. Astfel, in termen de 60 zile de la inregistrare, fiecare nou domeniu va trebui folosit pentru afisarea unui website care sa contina informatii turistice relevante pentru numele domeniului. Vor fi de asemenea acceptate redirectionari catre alte website-uri avand continut relevant sau utilizarea numelui de domeniu pentru server de email.

Tot incepand cu 21 decembrie 2007, numele de destinatii (orase, regiuni, zone, etc) sunt
accesibile tuturor celor care activeaza in turism fiind eliminata astfel cerinta ca aceste
nume sa fie rezervate doar pentru organizatii sau administratii centrale sau regionale.

Conform estimarilor TTPC, noile proceduri mai simplificate de inregistrare a domeniilor
.travel vor conduce la o crestere rapida a numarului de domenii achizitionate de operatorii turistici din intreaga lume, obiectivele stabilite initial de construire a unei platforme sigure pentru furnizarea informatiilor si efectuarea cumparaturilor pe internet in domeniul industriei ospitalitatii fiind acum mai apropiate ca oricand.

Despre .travel
Domeniile .travel reprezinta domeniile de internet destinate exclusiv companiilor care
activeaza in industria turismului. Sunt aprobate de ICANN (The Internet Corporation for
Assigned Names and Numbers), operate si administrate la nivel mondial de catre
Tralliance Corporation in interesul industriei turistice si a turistilor din intreaga lume. Domeniile .travel ofera companiilor si organizatiilor din lumea turismului oportunitatea
de a fi www.companie.travel in loc de www.companie.com.

TravelMaker este partenerul Tralliance Corporation pentru promovarea si inregistrarea
domeniilor .travel in Romania.

Entitatile eligibile pentru inregistrarea unui domeniu de tip .travel pot face parte din
oricare dintre categoriile urmatoare: Companii aeriene; Atractii / Parcuri tematice; Pensiuni (unitati de cazare tip bed & breakfast); Operatori servicii transport, taxi si limuzine; Camping si tabere; Companii inchiriere autoturisme; Furnizori sisteme de rezervari si tehnologie pentru turism; Birouri de congrese, conferinte si informare turistica; Linii de croaziere; Feriboturi; Hoteluri / Statiuni / Cazinouri; Oficii Nationale de Turism; Companii de tranport pe cai ferate pentru pasageri; Restaurante; Tur-operatori; Agentii de turism; Media in turism; Organizatii de cercetare/studii de piata in turism; Asigurari de calatorie; Organizatii ce ofera instruire si certificare in turism.

Source: TravelMaker