Doi oameni de afaceri vor sa inchirieze si sa investeasca 8 mil. EUR in renovarea si modernizarea hotelului Lido

Oamenii de afaceri Daniel Guta si Sorin Melinte porta negocieri avansate cu proprietarii hotelului Lido din Bucuresti pentru a-l inchiria pe o perioada mai lunga de timp.
 
Urmasii doctorului Constantin Angelescu, cel care a construit hotelul in anii `30, l-au revendicat si castigat definitiv in instanta, in 2010, dupa ce au asteptat 17 ani si ar fi cheltuit 1 mil. USD cu procesele. Imediat ce a fost preluat de catre mostenitori, hotelul a fost inchis.
Pe piata s-a zvonit ca hotelul Lido este scos la vanzare pentru 60 mil. EUR, insa oamenii de afaceri Daniel Guta si Sorin Melinte le-au propus proprietarilor sa inchirieze cladirea pentru 15 ani, sa investeasca in renovarea si modernizarea ei peste 8 mil. EUR si sa faca din Lido un hotel de lux, asa cum era pe vremuri.
Prin piata se vehiculeaza ca cei doi le-ar fi oferit proprietarilor hotelului o chirie de 60.000 EUR/luna, suma pe care oamenii de afaceri nu vor s-o confirme.
Sorin Melinte a construit in 2004 un hotel in Bucuresti, pe Calea Mosilor, mai detine si o firma de constructii in Bucuresti, Armonia Constructii, dar si mai multe societati in Spania, printre care o companie care organizeaza concerte, Sociedad Musical Armonia Spania, si una de turism, Viajes Armonia Spania. Daniel Guta este actionar la mai multe societati din Constanta, cu activitati in turism si real estate, dar si la o firma care activeaza in port.
Pentru proiectul Lido s-au gandit sa faca o entitate separata, un SPV special infiintat pentru asta, care va fi reprezentat de cei doi.
Daniel Guta a precizat ca intentioneaza sa dezvolte in Romania, impreuna cu partenerul sau, un lant hotelier care sa includa cel putin doua hoteluri in Bucuresti, unul pe litoral, altul la munte si restul in orase resedinta de judet.
„Suntem in negocieri avansate pentru perfectarea contractului de inchiriere pentru o perioada de minimum 15 ani”, a declarat Guta, care afirma ca o parte dintre cei sase mostenitori sunt deja de acord cu propunerea, iar cu ceilalti inca mai discuta. El spera ca pana la jumatatea lunii mai sa semneze contractul.
O parte din suma de peste 8 mil. EUR pentru renovare si modernizare va veni din surse proprii, iar cealalta, din finantari. Daniel Guta a declarat ca sunt deja mai multe oferte, in special fonduri de investitii din strainatate, cu precadere din Israel, dar si un fond de investitii din Spania care activeaza si in domeniul hotelier.
Investitorii estimeaza intre 6 luni si 1 an perioada necesara ca sa obtina autorizatiile, dupa care mai au nevoie de inca 1 an pentru toate lucrarile de modernizare.
Cele 119 camere vor fi refacute complet, de la zero, si redotate, dar fatada va fi pastrata, cu minore modificari. Cei doi investitori discuta deja cu mai multi operatori HoReCa pentru parteneriate, dar va exista si un restaurant „a la carte”, care va ramane sub patronajul hotelului.
„Va fi 5 stele superior ultra high class, peste orice standard care se afla in Romania acum. Noi consideram ca marca si brandul Lido au foarte multa notorietate, iar hotelul are o pozitie excelenta. Nu va fi un hotel de business sau de trafic, ci un hotel stindard, de lux”, a explicat Daniel Guta. 
Proiectul va fi implementat si derulat de Lucian Marinescu prin intermediul firmei Trend Hospitality.
Complexul Lido – hotelul si Casa Monteoru – a fost construit de doctorul Constantin Angelescu in perioada 1905-1930 pe un teren cumparat impreuna cu sotia sa, Virginia Constantinescu Monteoru in 1904. Constantin Angelescu a murit in 1948, la 79 de ani, lasand in urma patru fiice si un fiu.

Source: Profit

EN RO