Directorul ETC: turismul european are nevoie de 375 mld. EUR pentru a se redresa

Directorul Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, sustine ca sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 mld. EUR pentru a se redresa de pe urma crizei generate de pandemia de coronavirus si a-si relua operatiunile.
„Uniunea Europeana estimeaza ca sunt necesari aproximativ 255 mld. EUR pentru a ajuta statele membre sa redreseze industria si aproximativ 120 mld. EUR pentru investitii suplimentare, pentru a-i ajuta pe operatori si antreprenori sa-si reia operatiunile”, a declarat Eduardo Santander.
„Totul este in mod egal afectat, deoarece intregul lant valoric din turism este interconectat. De la vasele de croaziera, la alti operatori, si in special companiile aeriene, toata lumea inregistreaza pierderi masive, cu scaderi de la 45% pentru operatorii aerieni la 70% pentru hoteluri si restaurante”, a explicat Santander.
Acesta a estimat ca actuala criza este reflectata in nivelul ridicat al somajului in sectorul turismului din Europa, „fiind in pericol 10 milioane de locuri de munca pe continent daca situatia continua in urmatoarele luni”.

Source: Profit

EN RO