Destinatii interne pentru petrecerea sarbatorilor

Destinatiile interne promovate de catre agentiile de turism sunt Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran, Breaza, Sibiu, Sighisoara, Vatra Dornei, Maramures, Muntii Apuseni, Bucovina, Poiana Tapului, Azuga si Arieseni.

Anul trecut un pachet de Revelion la o pensiune montana cu trei nopti cazare, demipensiune si masa festiva costa 180 EUR iar in acest an tariful a ajuns la 250 EUR pentru aceleasi servicii.

Cea mai scumpa oferta de Revelion oferita de agentiile de turism este la hotelul Miraj din Poiana Brasov clasificat la patru stele. Oferta cuprinde Craciunul, Revelionul, masa de Revelion si cea de pe 1 ianuarie iar tariful este de 3.115 RON. In statiunea Azuga la un hotel de trei stele situat langa partie, pentru cinci nopti de cazare, cu pensiune completa si masa festiva de Revelion, tariful ajunge la 330 EUR de persoana. Pentru inchirierea unei vile de trei stele cu cinci dormitoare si living tariful este de 2.800 EUR pentru cinci nopti.

La un complex de patru stele din Breaza tariful este de aproximativ 2.000 RON si poate include patru nopti de cazare, micul dejun si masa festiva de Revelion. La Busteni, intr-un hotel de trei stele, pentru patru nopti de cazare, cu masa festiva de Revelion si o cina festiva, a doua zi, plus tichete valorice de 140 RON, tariful este de 1.600 RON de persoana. La hotelul Mara, pentru un sejur de trei nopti, cu pensiune completa, masa festiva de Revelion si masa festiva pe 1 ianuarie, tariful este de 3.000 RON iar la hotel Sinaia trei nopti de cazare si Revelion tariful este de 1.600 EUR de persoana.

Pana in prezent gradul de ocupare a pensiunilor pentru Revelion este de 85% dar se estimeaza ca se va ajunge la un grad de ocupare de 100%. Pensiunile din zonele Brasov, Ramnicu-Valcea si Sibiu au fost deja ocupate pentru Craciun si Revelion. Locuri libere se mai pot gasi in pensiunile din judetele Neamt sau Suceava.

La o pensiune de trei margarete, un pachet de patru zile de Revelion, care include cazare, demipensiune si cina festiva costa aproximativ 150 EUR iar la pensiunile de cinci margarete pretul pentru acest pachet este de aproximativ 80 – 90 EUR pe zi.
Source: Averea

EN RO