Dawnay Day Carpathian va dezvolta la Cluj un centru multifunctional care ar putea cuprinde si un hotel

Grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day Carpathian a achizitionat pentru 14,3 milioane EUR un teren 19.400 mp la Cluj, unde va dezvolta un centru multifunctional cu o valoare estimata a investitiei de aproximativ 60 milioane EUR.

Atrium Center Cluj va cuprinde 40.000 mp de complexe comerciale si de recreere, 8.000 mp de spatii de birouri, existand si posibilitatea construirii unui hotel.

Compania estimeaza ca lucrarile vor fi demarate in luna martie 2008 si vor fi finalizate in 18 luni de la aceasta data.

Dawnay Day estimeaza ca, datorita randamentului din chirii de 7%, valoarea proiectului in momentul finalizarii va fi de 111 milioane EUR.

Compania Dawnay Day anunta in luna mai ca intentioneaza sa investeasca in urmatorii ani pe piata imobiliara din Romania aproximativ 900 milioane EUR.

Dawnay Day Group a anuntat lansarea oficiala pe piata de real estate din Romania, in urma unei investitii de 246 milioane EUR, urmand sa construiasca noi centre comerciale in Arad, Cluj, Baia Mare si Satu Mare sub numele de Atrium Center.

Dawnay Day Group activeaza de peste 20 ani in domeniul investitiilor imobiliare private pe piata proprietatilor din Europa Centrala si de Est.

Source: NewsIn