Continental Hotels continua investiiile in rebranduire si a anuntat planurile pentru deschiderea de noi unitati

Proprietarul lantului Continental, Radu Enache, precizeaza ca gradul de ocupare al camerelor nu a inregistrat o crestere puternica dupa relaxarea restrictiilor, ci mai degraba o ”dezmortire”, estimarea pentru luna iulie fiind de 50%.

”Avand in vedere toate incertitudinile cu care ne confruntam, nu ne incumetam sa mergem la construirea unui buget pe o perioada mai mare de trei luni. Cel mai important element in aceasta constituire de buget este resursa umana, ea a devenit cea mai importanta cheltuiala din tot ceea ce facem noi operativ”, a precizat Radu Enache.

Situatia recrutarii de personal este atat de tragica incat se afla aproape „in imposibilitatea de a gasi resursa umana” necesara pentru a satisface nevoile de crestere ale business-ului. Daca inainte de pandemie numarul angajatilor Continental Hotels se ridica la 1.000, acum sunt in jur de 350.

Fara a lua in considerare anumite zone turistice in care cererea este mai mare decat oferta in anumite perioade ale anului, Enache considera ca preturile practicate in industria hoteliera sunt inexplicabil de mici.

In acest an, compania Continental Hotels se concentreaza pe finalizarea renovarii si rebranduirii celor patru hoteluri detinute sub numele Ibis. Radu Enache precizeaza ca investitia ajunge la circa 6,85 mil. EUR.

Rebranduirea a avut loc dupa ce acordul dintre Continental Hotels si grupul francez Accor, semnat acum 20 de ani, s-a incheiat.

Doua dintre hoteluri, respectiv Continental Forum Constanta si Continental Forum de langa Parlament, au fost deja redeschise.

Proprietarul Continental a declarat ca in urmatoarea perioada urmeaza a fi deschise cele doua hoteluri My Continental, un brand nou de 3 stele plus. Unitatile vor fi deschise in Bucuresti si Sibiu.

„Dupa aceste deschideri, oprim investitiile pentru anul acesta deoarece efortul a fost destul de mare” precizeaza Radu Enache.

In ceea ce priveste urmatorii ani, Radu Enache precizeaza ca are in plan doua noi hoteluri, la Brasov si la Iasi. La Brasov va fi construit intre 2022-2024, un nou hotel Forum care va avea 150 de camere. La Iasi compania are in plan construirea unui hotel Forum in periaoda 2025-2026 cu 2020 de camere.

Pentru hotelul din Brasov, Enache estimeaza o investitie de 15 mil. EUR, in timp ce hotelul din Iasi ar urma sa beneficieze de circa 22 mil. EUR.