Continental Hotels a vandut hotelul din Cluj

La inceputul acestei saptamani se va finaliza tranzactia de vanzare a hotelului detinut de compania Continental Hotels in Cluj-Napoca catre firma de incaltaminte Ardeleana din Alba Iulia. Hotelul Continental, in prezent clasificat la trei stele, a fost construit in 1895, are 45 de camere iar suprafata totala a parterului si a celor patru etaje este de 7.200 de metri patrati. Expertii clujeni din domeniul evaluarilor imobiliare estimeaza ca valoarea de piata a hotelului este de aproximativ 14 milioane de euro. Reprezentantii companiei Continental Hotels justifica vanzarea prin faptul ca mai multe proiecte de modernizare au fost respinse de Comisia Monumentelor Istorice.

In prezent, presedintele companiei Continental, Radu Enache, poarta negocieri pentru cumpararea unor terenuri in Cluj unde vor fi construite doua noi hoteluri, unul Ibis si unul Continental. Planurile pentru anul 2005 ale companiei includ si deschiderea a doua hoteluri Ibis, in Constanta si Bucuresti, inceperea constructiei la doua hoteluri in Timisoara, Ibis si Continental, modernizarea hotelului Continental din Bucuresti si achizitia unor terenuri in Brasov unde vor fi construite alte unitati. Recent, Continental a un contract cu un consortiu format din BRD Securities, Raiffeisen Capital & Investment si Alpha Finance in vederea pregatirii listarii companiei la Bursa de Valori Bucuresti in luna iulie.

Lantul Continental, care cuprinde 12 hoteluri, a incheiat anul trecut un partneriat cu grupul Accor, proprietarul marcilor Ibis, Novotel si Sofitel, prin care cele doua companii vor crea o retea de unitati de cazare in toate marile orase din Romania.
Source: Daily News