Consiliul Concurentei ar putea finaliza in acest an ancheta pe turism declansata pe cateva agentii de turism

Consiliul Concurentei a extins recent investigatia declansata primavara trecuta pe piata comercializarii produselor turistice si a pachetelor de servicii turistice prin agentiile de turism, investigand acum, intre altii, si agentiile Cocktail Holidays, Nova Travel (din Grupul Eurolines), Prestige Tours International si Charter Broker au declarat surse din piata.
Ancheta ar putea fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, potrivit surselor citate.
In luna aprilie 2016, Consiliul Concurentei a demarat o investigatie privind o posbila incalcare a regulilor de concurenta pe piata comercializarii produselor turistice si a pachetelor de servicii turistice prin agentii de turism, dupa o sesizare anonima, autoritatea suspectand agentiile de turism ca isi coordoneaza politicile comerciale in scopul impunerii unui nivel minim de pret de vanzare a pachetelor turistice.
Agentiile anchetate in acest caz sunt: Paralela 45, Paravion, Eximtur, Mareea, Christian Tour, Perfect Tour, HappyTour, Eurolines, Klever Travel, Europabus, Danubius Travel si Amarino.
Aceasta este prima investigatie declansata de autoritatea de concurenta in urma unor informatii primite printr-o sesizare anonima inregistrata pe platforma avertizorilor de concurenta. Aceasta platforma reprezinta un instrument care asigura anonimatul persoanelor care doresc sa comunice Consiliului Concurentei informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unor companii. 

Source: Economica

EN RO