Concelex construiește noul terminal de pasageri al aeroportului Maramureş

Compania de construcţii Concelex din Bucureşti, controlată de antreprenorul Daniel Piţurlea, a câştigat un contract de 134,2 mil. RON cu CJ Maramureş pentru realizarea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Maramureş din Baia Mare.

Investiţia este susţinută dintr-o finanţare nerambursabilă de 95,9 mil. RON din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), 14,67 mil. RON finanţare nerambursabilă din bugetul naţional şi 2,25 mil. RON cofinanţarea Judeţului Maramureş.

Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră şi va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 mp.