Companiile Emirates, Turkish Airlines si Etihad permit pasagerilor sa ia laptopurile in cabinele avioanelor cu destinatia SUA

Companiile aeriene Emirates si Turkish Airlines au anuntat ca interdictia vizand laptopurile in cabina nu se mai aplica in cazul curselor lor cu destinatia Statele Unite.
Emirates, care opereaza curse de la Dubai catre Statele Unite, a anuntat ca a lucrat cu autoritatile americane pentru a indeplini noi conditii de securitate.
Turkish Airlines a anuntat pe Twitter ca pasagerii sai care merg in Statele Unite isi pot lua laptopurile in cabina.
De asemenea, compania Etihad, care opereaza curse catre SUA din Abu Dhabi, a fost exceptata de la interdictia impusa de Washington.
Aeroporturile din Dubai, Istanbul si Abu Dhabi ar fi impus controale mai stricte de securitate. In aceste conditii, nu este clar daca pasagerii care zboara in SUA din Dubai sau Istanbul vor trebui sa aloce mai mult timp controalelor de securitate.
Qatarul, Marocul, Iordania, Egiptul, Arabia Saudita si Kuwaitul mai sunt vizate de interdictie.
Saudia, principala companie aeriana saudita, a anuntat ca pasagerii sai ar putea sa aiba dreptul sa urce la bordul avioanelor cu laptopuri incepand din 19 iulie.
Pe data de 28 iunie, Statele Unite au anuntat ca impun masuri de securitate mai stricte tuturor zborurilor cu destinatia Statele Unite, indiferent de tara de origine.
Washingtonul a promis sa ridice interdictia laptopurilor, impusa in martie, tuturor companiilor care respecta noile masuri.

Source: Economica

EN RO