Compania care detine Double Tree By Hilton din Cluj-Napoca vrea sa semneze contracte de management cu inca trei hoteluri in acest an

Compania Transilvania Trek, proprietarul hotelului Double Tree by Hilton – City Plaza din Cluj-Napoca, are in plan preluarea gestionarii unui nou proiect hotelier in Cluj, aflat in stadiu de constructie, precum si semnarea a cel putin doua contracte de management pana la finalul anului. 
Transilvania Trek introduce pe piata autohtona conceptul de management hotelier pentru proprietari si investitori. Astfel, compania acopera toate directiile de afaceri ale unui hotel, de la stabilirea si implementarea strategiei comerciale, la planul de mentenanta a cladirii si facilitatilor si managementul financiar.
Prin semnarea unui contract de management, proprietarul hotelului mandateaza compania sa gestioneze activitatea din cadrul hotelului si sa-si asume raspunderea asupra rezultatelor comerciale si asupra normelor legale de functionare a proprietatii. De cealalta parte, proprietarul este informat ȋn mod regulat despre strategia de dezvoltare si rezultatele inregistrate de hotelul aflat in administrare.
Potrivit companiei, un contract de management se incheie pentru o perioada de minimum 10 ani, cu doua optiuni de extindere de cate 5 ani fiecare.
Contractul de management poate fi semnat atat la inceputul investitiei, chiar din momentul proiectarii, sau din timpul functionarii hotelului. In ceea ce priveste principalele criterii de selectie a hotelurilor pentru a intra in portofoliul Transilvania Trek, compania analizeaza in primul rand destinatia in care se afla acestea, fiind necesar un potential de cerere pe tot parcursul anului, apoi pozitionarea in cadrul destinatiei si existenta unui minimum de 40-50 de camere in cadrul fiecarei unitati de cazare.
Potrivit reprezentantilor Transilvania Trek, in acest moment, industria hoteliera din Romania prezinta o serie de oportunitati pentru investitori, avand in vedere costul redus de imprumut al capitalului necesar, scaderea nivelului de risc perceput pentru investitii in Romania si realizarea unui randament relativ ridicat comparativ cu restul Europei. 

Source: Economica