Comerciantii din Centrul Istoric inregistreaza mari piereri

La inceputul lunii septembrie, Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric, AICI, a efectuat un studiu din care se arata ca s-au inregistrat pirderi de 50% fata de aceesi perioada a nului trecut si peste 84% dintre afaceri merg rau. Peste 92% din investitori au precizat ca din cauza restrictionarii circulatiei auto in zona, procesul de aprovizionarea este dificil, 49% dintre acestia au declarat ca securitatea zonei nu a fost imbunatatita si doar 20% considera ca Centrul Istoric va arata mai bine peste 5 ani.

Unul dintre investitori a precizat ca ar trebui sa existe un plan de dezvoltare care sa implice etapizarea corecta a procesului si care sa nu izoleze zona. Pentru solutionarea accesului vizitatorilor in Centrul Istoric, AICI propune organizarea unei parcari cu taxa cu stationare gratuita pentru primele 30 de minute, de asemenea investitorii propun crearea unui birou de relatii cu publicul, capabil sa prezinte planul de interventie si sa poata colecta solicitarile cetatenilor si ale firmelor din zona.

In Centrul Istoric isi au sediul banci, hoteluri, birouri, cafenele si baruri, precum si diverse magazine ce comercializeaza de la antichitati si mobilier, pana la sticlarie si haine. Reabilitarea Centrului Istoric va costa aproximativ 30 mil. euro, banii urmand sa fie asigurati dintr-un credit BERD de 9,5 mil. euro si din emisiunea de euroobligatiuni Bucuresti de 20 mil. euro.
Source: Averea