Circuit turistic pentru bisericile din lemn din judetul Salaj

Consiliul Judetean Salaj a aprobat proiectul turistic Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord – judetul Salaj si promovarea spre finantare a proiectului tehnic aferent judetului Salaj in Programul Operational Regional, POR, axa prioritara 5, Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, crearea/modernizarea infrastructurilor conexe, precum si contributia locala la implementarea acestuia.

Proiectul a ajuns pentru evaluare la Autoritatea de Dezvoltare Regionala, ADR, Nord-Vest, fiind in faza de precontractare.

In judetul Salaj exista peste 50 de biserici de lemn aflate in patrimoniul cultural national, insa doar 12 vor intra in proiect.

In 2008, CJ Salaj a incheiat un parteneriat cu unitatile administrativ-teritoriale si unitatile de cult care vor intra in proiect, respectiv comunele Fildu de Jos, Hida, Sanmihaiu Almasului, Romanasi, Somes Odorhei, precum si parohiile Ortodoxe din Ciumarna, Poarta Salajului, Sanmihaiu Almasului, Fildu de Sus, Racas, Baica si Barsa.

De asemenea, se vor efectua lucrari de reabilitare a drumurilor de acces, parcari pentru autoturisme sau autocare si se vor crea zone de investitii turistice in ariile respective.

Source: Travel Manager

EN RO