Cetatea Rupea a fost redeschisa publicului

Pe data de 15 iunie, Cetatea din Rupea aflata in judetul Brasov a fost deschisa publicului, dupa 3 ani de ample lucrari de restaurare si reabilitare cu fonduri europene.
Proiectul a vizat in principal reabilitarea cetatii pe o suprafata de 1,44 ha, reabilitarea celor 7 turnuri ale cetatii si a casutelor in care se retrageau locuitorii satelor din jur in vremuri grele, sistem special de iluminat care pune in valoare monumentul istoric, crearea de noi drumuri de acces spre obiectivul turistic, centru de informare turistica, acces pietonal, 110 locuri de parcare din care 10 pentru autocare. 
Investitia se ridica la suma de 26 mil. EUR si a fost finantata din fonduri europene.
Primarul orasului Rupea, Flavius Dumitrescu, a declarat ca Cetatea Rupea va fi introdusa intr-un circuit national si international pentru ca este un monument istoric de mare valoare.
De asemenea, si Consiliul Judetean Brasov doreste sa introduca Cetatea Rupea intr-un circuit care vizeaza orasele Brasov-Sighisoara-Sibiu, iar in aceasta vara, in cadrul cetatii va fi organizat un festival dedicat compozitorului Wilhelm Georg Berger, nascut in anul 1929 la Rupea.
Cetatea Rupea sau Cetatea Cohalmului, ansamblu de arhitectura militara transilvaneana situata pe Dealul Cohalmului, a fost atestata pentru prima data in documente in anul 1342, ca loc de refugiu al sasilor rasculati impotriva regelui Carol Robert de Anjou al Ungariei.

Source: Income Magazine