Cateva platforme de rezervari online vor fi obligate sa renunte la o serie de practici de vanzari si prezentare a tarifelor, apreciate drept inselatoare

Sase platforme de rezervari online vor fi obligate sa renunte la o serie de practici de vanzari si prezentare a tarifelor, apreciate drept inselatoare in urma unei investigatii.
Platformele in cauza sunt Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, Ebookers si Trivago, anchetate de catre Autoritatea pentru Concurenta si Piete (CMA) din Marea Britanie, care s-a sesizat in urma reclamatiilor privind taxe ascunse, reduceri inselatoare si diverse tactici prin care clientii erau presati sa rezerve o camera cat mai rapid. 
Platformele sunt obligate acum sa indice numarul real al persoanelor care se uita in acel moment la o oferta, sa renunte la reduceri inselatoare si la comparatii eronate, precum cea a tarifului pentru un apartament de lux cu cel al unei camere duble.
De asemenea, toate platformele trebuie sa afiseze integral taxele impuse clientilor, inclusiv cele ascunse sau suplimentare percepute de unitatile de cazare.
Toate modificarile trebuie introduse cel tarziu pana la 1 septembrie 2019. 

Source: Profit

EN RO