Castelul din Carpati: o noua statiune de schi, in Romania

In vecinatatea municipiului Vulcan, din Valea Jiului, va fi construita o noua statiune de schi care se va numi Castelul din Carpati. Valoarea investitiei este estimata la 26 milioane EUR.

Proiectul prevede construirea a 5 partii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 km. De asemenea, sunt prevazute spatii de cazare, instalatii de transport pe cablu, accesul in statiune urmand sa fie facut cu o telegondola care va pleca din orasul Vulcan.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a declarat ca proiectul a fost finalizat si a primit 10 milioane RON pentru a demara constructia telegondolei.

Totodata, se lucreaza la drumul de acces spre Pasul Valcan, pana in prezent fiind asfaltati 2 km de drum, urmand sa mai fie executati alti 5 km.

Autoritatile vor fi foarte stricte in ceea ce priveste regimul constructiilor in perimetrul statiunii, cabanele pentru turisti urmand sa fie construite cu respectarea traditiilor zonei, atat ca materiale, cat si ca inaltime. Sunt disponibile doua modele pentru constructia casutelor de vacanta, iar cabanele vor avea o capacitate de cazare de maxim 10 camere, a precizat Ile.

Proiectul este finantat in baza programului national Super schi in Romania, iar sumele necesare sunt asigurate din fonduri guvernamentale.

Source: Travel Manager

EN RO