Când va fi deschisă complet Cetatea Deva

Turiștii care vor vizita Cetatea Deva, din vara acestui an, vor putea să vadă toate cele trei zone ale acesteia. Lucrările la partea de vârf a cetății, denumită și incinta 1, se vor încheia peste câteva luni.

Administratorul public al municipiului Deva, Traian Berbeceanu, a declarat că proiectul este foarte avansat, astfel că, la finalul său, cetatea va putea fi vizitată în toată splendoare sa. În plus, se vor încheia și lucrările la noua telecabină.

La finalul acestui proiect, sperăm, undeva în vara acestui an, toate trei incintele vor fi reabilitate din fonduri europene și vom putea organiza evenimente și vom putea să folosim la potențial maxim Dealul Cetății și cetatea în sine”, spune Traian Berbeceanu.

Incinta 1 a Cetății, care cuprinde partea din vârful dealului pe care este amplasat monumentul istoric, este reabilitată cu fonduri europene în baza unui contract cu o valoare de aproape 5 mil. EUR. Contractul a fost depus la ADR Vest de Primăria Deva.

Incintele 2 și 3 ale cetății au fost reabilitate tot cu fonduri europene, în baza unei finanțări în valoare de 38,4 mil. RON. Cele două incinte au fost deschise pentru vizitatori în anul 2016.