Campanie de promovare a turismul intern

Turismul intern va fi promovat de Guvern prin intermediul companiilor aeriene care opereaza zboruri spre Romania si in principalele aeroporturi din tara si strainatate, prin clipuri publicitare.

Promovarea va consta in insertii publicitare in materiale de promovare ale companiilor aeriene si ale aeroporturilor, precum si difuzarea de clipuri TV promotionale si filme publicitare de turism in aeroporturi si aeronave.

Astfel de materiale publicitare vor fi incluse si in cataloagele turistice realizate de touroperatorii din strainatate.

Programul, aprobat recent de Guvern, prevede totodata actualizarea site-ului www.visiteurope.com, gestionat de Comisia Europeana pentru Turism, in ceea ce priveste destinatiile turistice din Romania si exercitarea presedintiei in exercitiu de catre Romania, in domeniul turismului, in cadrul Initiativei Central-Europene, ICE.

Printre masurile incluse in program se mai numara: depunerea candidaturii Romaniei in vederea organizarii in 2010, la Bucuresti, a reuniunii Comisiei Regionale a Organizatiei Mondiale a Turismului pentru Europa; finalizarea strategiei de ecoturism in arii protejate;  actualizarea sistemului de clasificare a structurilor de primire turistica din Romania; reducerea poluarii din industria turistica si preluarea conceptului de eticheta ecologica in sistemul hotelier din Romania.

La expozitiile la care participa Ministerul Turismului, firmele de profil vor fi inscrise gratuit sau in urma achitarii unei taxe a carei valoare insumata, colectata de la toti participantii, nu va putea depasi 10% din totalul devizului general al actiunii.

Source: Travel Manager