Bucurestiului va fi modernizat prin investitii intre 3 si 7 miliarde EUR

Saptamana trecuta a avut loc la World Trade Center conferinta Oportunitati de Investitii in Municipiul Bucuresti – BEST 2005 unde au fost prezentate proiecte de investitii pentru dezvoltarea si modernizarea capitalei in urmatorii 10 ani.

Proiectul imobiliar Esplanada, amplasat in centrul Bucurestiului, va cuprinde spatii de birouri, comerciale si administrative, hoteluri, locuinte si spatii de petrecere a timpului liber, sportive sau culturale. Proiectul, estimat la 1 miliard EUR, va fi realizat printr-un parteneriat public-privat, in care compania care a castigat licitatia, TriGranit Development Corporation, va contribui cu sume de pana la 800 milioane EUR.

Proiectul Baneasa, care va fi dezvoltat in nordul Bucurestiului de catre compania Baneasa Investments, va cuprinde trei zone, rezidentiala, comerciala si de birouri. Investitia totala se va ridica la 1,2 miliarde EUR, un procent de 70%-80% din aceasta suma urmand sa fie finantat de banci iar diferenta sa fie asigurata de investitor.

Tot in zona de nord a capitalei, compania Impact va dezvolta proiectul Cardinal Towers, reprezentat de cinci cladiri multifunctionale, unde vor fi construite 5.000 de unitati locative, destinate segmentului mediu al pietei rezidentiale si, de asemenea, spatii comerciale, birouri si spatii destinate activitatii sociale.

Ansamblul rezidential Planorama din zona Colentina va fi dezvoltat de firma Euro Habit si va cuprinde patru imobile de locuinte, spatii comerciale, club privat cu sala de sport si piscina, parcare incalzita, un parc si zone de joaca pentru copii.

Proiectul Casa Radio, sistat pana cand investitorul privat, firma Dambovita Center, va demostra disponibilitatea sumelor necesare investitiei, a fost prevazut sa cuprinda un hotel, un complex rezidential, un complex de birouri, o galerie comerciala, un spital si o parcare supraterana.

In zona Fundeni-Colentina-Dobroiesti se va construi, incepand din 2007 un cartier chinezesc, dupa modelul celor din Sidney, Toronto si Dubai. China Town va deveni functional in 2008 si va cuprinde o zona rezidentiala, o zona comerciala si un turn de spatii de birouri. Pana in prezent, au fost investiti in infrastructura 4 milioane EUR.

In zona pietei Regina Maria, compania Art Mundi are un proiect de construire a unui bloc de apartamente de lux. Societatea Radox va dezvolta un ansamblu rezidential in zona Corali-Straulesti si un proiect de construire a 10-15 case pe an in Domnesti. Alte zone care se vor dezvolta in continuare, in special pe segmentul rezidential, sunt soseaua Pipera-Tunari, Iancu Nicolae si soseaua Bucuresti-Ploiesti.
Source: Averea