Bucurestiul promovat intr-un articol in The Guardian

Palatul Parlamentului, Muzeul Satului si Libraria Carturesti Carusel sunt cateva dintre punctele de atractie din Bucuresti pe care un jurnalist The Guardian le propune, precizand, totodata, ca, desi capitala Romaniei nu exceleaza in ceea ce priveste stilul, surprinde turistii prin cosmpolitism.
In articolul respectiv, jurnalistul Norm Longley mentioneaza ca, in perioada interbelica, Bucurestiul era numit "Parisul din est" si aceasta titulatura a fost una corecta pana la un punct. Cu toate acestea, in prezent, din punct de vedere urbanistic, se impune o arhitectura socialista, un rezultat al proiectului de reamenajare propus de fostul dictator Nicolae Ceausescu, in anii `80, "cei mai sumbri ani de comunism in Romania".
De asemenea,in articol este amintit Centrul Vechi al Capitalei, unde au loc cele mai multe petreceri si, in fiecare seara, exista cate un bar deschis, unde turistii se pot distra.
Palatul Parlamentului reprezinta un alt punct de atractie pentru cei care ajung pentru prima data in Bucuresti, chiar daca parerile despre aceasta cladire sunt impartite, unii considerand-o o constructie "urata".
De asemenea, pentru a afla mai multe despre istoria Romaniei, turistii ar trebui sa viziteze Piata Revolutiei, unde cladirile poarta urmele caderii regimului comunism. Aceasta zona a fost punctul principal al luptelor din timpul Revolutiei din decembrie 1989.
Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" este o alta recomandare pe care jurnalistul o face turistilor. Acesta precizeaza ca Muzeul Satului prezinta elemente arhitecturale din toata Romania. De asemenea, cei care vor sa se relaxeze pot face o plimbare prin Parcul Cismigiu, cel mai vechi din Bucuresti, sau pot vizita Palatul Mogosoaia.
Totodata, jurnalistul le ofera turistilor si cateva idei de restaurante, baruri, cafenele si hoteluri din Bucuresti, de care pot tine cont pentru o eventuala vizita in Romania.

Source: Flux Imobiliar

EN RO