Blue Air va relua zborurile regulate la începutul lunii iulie

Blue Air

Compania aeriana low-cost Blue Air a anuntat ca va relua zborurile regulate la inceputul lunii iulie 2020, in mod etapizat, dupa un program corelat cu reglementarile privitoare la mobilitate implementate la nivel european.

Pana atunci, Blue Air va continua sa opereze zboruri la cerere si charter, in functie de reglementarile de calatorie specifice fiecarei destinatii si de cererea inregistrata pentru fiecare dintre acestea.

Aceste zboruri sunt parte integranta a unui plan de adaptare la noile conditii economice, generate de restrictiile de mobilitate impuse de pandemie.

In prezent, Blue Air opereaza zboruri la cerere spre si dinspre Irlanda (Dublin) si zboruri in regim charter spre orice destinatie, in masura in care sunt obtinute de catre clienti toate aprobarile de calatorie.

Destinatiile acoperite, pe masura ce se ridica restrictiile, vor fi: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franta (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) si Suedia (Stockholm).

In ceea ce priveste zborurile regulate, Blue Air va reincepe activitatea cu un numar limitat de rute si frecvente, urmand sa reconstruiasca, etapizat, in timp, reteaua operationala.

In perioada suspendarii complete a zborurile regulate, Blue Air a intreprins toate demersurile pentru a asigura continuitatea activitatii sale in noul context de restrictii de zbor si cerere limitata, precum si obtinerea resurselor financiare necesare reluarii activitatii si redresarii strategice.

In data de 23 aprilie, 2020 Guvernul Romaniei a aprobat inceperea procedurii pentru acordarea unui ajutor de stat sub forma de credit sau garantie pentru acoperirea pierderilor generate de oprirea activitatii datorate pandemiei de COVID-19.

EN RO