Beach-cluburile si-au facut aparitia si pe litoralul romanesc

Complexe turistice unitare cuprind in aceeasi incinta hotelul, mai multe tipuri de restaurante, piscine, plaja privata, baruri de zi si de noapte, discoteca, magazine, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport, spatii verzi pentru plimbari si odihna. Aceste cluburi au categorii de trei si patru stele si se axseaza pe turismul de masa si sunt accesibile persoanelor cu venituri medii. 11 hoteluri-cluburi mari de trei si patru stele se gasesc in statiunile Olimp, Jupiter, Neptun si Venus insumand 2.100 de camere duble, adica aproximativ 10% din totalul locurilor de cazare pe zona Mangalia Nord.

Pe langa complexele turistice sau dezvoltat si mini-cluburile: vile cu cateva apartamente sau garsoniere, curte cu verdeata, piscina si loc de joaca pentru copii.

Agentii importanti de turism din partea sudica a litoralului Marii Negre s-au organizat intr-o asociatie patronala, care incearca sa mentina o politica de preturi si tarife unitara. In perioada urmatoare se asteapta o scadere a preturilor si tarifelor, urmand ca, peste doua saptamani, diferentele in minus sa fie deja substantiale.
Source: Averea