Avrig: taxa speciala de 1% pentru promovarea turismului local

Primaria Avrig anunta ca in acest an taxa speciala pentru promovarea turistica se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la venitul de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

Platitorii taxei speciale pentru promovarea turistica sunt persoanele care beneficiaza de servicii de cazare in: hoteluri, hoteluri-apartament, hosteluri, moteluri, vile turistice, cabane turistice, bungalow-uri, sate de vacanta, campinguri, popas turistic, casute tip camping, apartamente si camere de inchiriat in locuinte familiale, pensiuni turistice si alte unitati cu functiuni de cazare turistica.

Structura de primire turistica va avea obligatia de a depune lunar o declaratie decont la Serviciul de Impozite si Taxe Locale al orasului Avrig, pana la data de 10, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care s-a colectat taxa.

Banii colectati din aceasta taxa au o destinatie exacta – ei vor fi utilizati exclusiv pentru dezvoltarea si promovarea turismului local.

In 2021, Primaria Avrig a incheiat un acord de parteneriat cu Asociatia Valea Avrigului, in vederea sprijinirii initiativelor ce vizeaza dezvoltarea turismului pe Valea Avrigului. Un prim proiect, este o poarta simbolica, ce va fi ridicata la intrarea in zona turistica Valea Avrigului, pentru care au fost alocati 5.000 RON din bugetul local.