Au inceput lucrarile la zona comerciala a proiectului Baneasa

Zona comerciala a proiectului Baneasa este in lucru, valoarea investitiilor derulate pana in prezent fiind de 50 milioane de euro, din cele 150 milioane de euro estimate in total. Zona comerciala va fi dezvoltata de grupul francez Vinci si va cuprinde un mall si magazine de mari dimensiuni, dedicate showroom-urilor auto si retailerilor internationali, conform precizarilor expertului imobiliar britanic Michael Lloyd, reprezentantul dezvoltatorilor.

A doua etapa a proiectului o reprezinta zona de birouri a carei investitie este apreciata de dezvoltatori la 200-300 milioane de euro si este estimata sa inceapa in urmatoarele luni, in asa fel incat in termen de un an sa poata fi date in folosinta primele spatii.

Cea mai importanta latura a proiectului este zona rezidentiala a carei investitie este estimata la 18 milioane de euro, la care se adauga proiectele de infrastructura, precizeaza Mihail Mateescu, directorul general al Baneasa Investments. Investitiile derulate pana in prezent in zona rezidentiala se ridica la peste 18 milioane de euro. Zona rezidentiala se va desfasura pe o suprafata de 224 de hectare, dintre care 30 de hectare reprezinta drumurile principale, care au fost preluate printr-un act de donatie de la Primaria Sectorului 1.

Valoarea totala a proiectului Baneasa se ridica la 1,2 miliarde de euro iar termenul de executie este 2015. Un procent de 70-80% din valoarea investitiei va fi asigurat din surse bancare iar diferenta va fi suportata din surse proprii.

Actionarii Baneasa Investments sunt Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, USAMVB, un grup de companii controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu si persoana fizica Andrei Mihai Bejenaru.
Source: Averea