Au început lucrările la magistrala de metrou M6, până la Aeroportul Otopeni

Au început lucrările la magistrala de metrou M6, până la Aeroportul Otopeni, respectiv au început lucrările de turnare a betonului și de armare la grinda de ghidaj la viitoarea stație de metrou „Aeroport Băneasa”, precum și organizarea și aprovizionarea piloților forați.

Lângă viitoarea Stație Tokyo și în vecinătatea Aeroportului Băneasa, au început activitățile de organizare a șantierului aferent centrului coordonator cu rol administrativ, denumit „sit principal” dedicat lucrărilor de structură de rezistență.

Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație Metrorex: “Au început lucrările pe tronsonul Tokyo, așa cum numim noi stația de la complexul comercial Băneasa, până la stația 1 Mai. Au început lucrările la aproape toate stațiile pe acest tronson, așa că vor începe să sape acele foreze. Ele trebuie să înceapă la sfârșitul lunii iulie-începutul lunii august, așa cum ne-a spus constructorul.”

Pentru viitoarea stație „Gara Băneasa” s-a realizat studiul manual al fundației stației și s-au efectuat operațiuni de dezinsecție, dezinfecție dar și deratizare.

Metrorex mai specifică și faptul că la viitoarea stație „Piața Montreal”, s-au efectuat măsuri topografice și a fost demolată placa superioară a structurii subterane identificate pe amplasamentul stației.

De asemenea, la această stație s-au instalat și 469 m de gard între parc și carosabil, o poartă pentru acces auto și una pentru acces pietonal și s-au mai efectuat și 239 m de excavații pentru sondare pentru rețele de utilități.