Aro-Palace convoacă acţionarii pentru vânzarea hotelului Coroana-Postăvarul din Braşov

Consiliul de Administraţie al Aro-Palace, cu simbolul bursier ARO, a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pe 20 martie, la această dată se va vota aprobarea scoaterii la vânzare a activului Hotel Coroana-Postăvarul, la un preţ minim de 8,4 mil. EUR, cât şi împuternicirea CA în vederea derulării negocierilor.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), care va avea loc în aceeaşi zi, se va vota distribuirea sumei de 8,06 mil. RON) către acţionari, respectiv a unui dividend brut de 0,02 RON pe acţiune, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

În funcţie de preţul actual de tranzacţionare, randamentul dividendului ajunge la 5,7%.

Compania hotelieră a trecut pe profit de 350 mii RON în primele nouă luni de anul trecut, de la o pierdere de 1,1 mil. RON în aceeaşi perioadă din 2021. Veniturile au însumat 18,5 mil. RON, cu 40% peste nivelul precedent.

Valoarea de piaţă a societăţii este de 140 de mil. RON, după o depreciere de 8% a acţiunilor în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 41 mii RON. Capitalul social este deţinut în proporţie de 85,7% de Transilvania Investments Alliance (TRANSI), urmat de SIF Muntenia (SIF4), cu 10,4%.