ANAT si FAPT solicita descentralizarea competentei autorizarii unitatilor din turism

ANAT si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania solicita  descentralizarea competentei autorizarii unitatilor din turism, amendament depus de noi la Legea Turismului, in diversele variante de lucru ale proiectului de Lege.
In comunicat se precizeaza ca se considera obligatorie si urgenta trecerea acestei competente, aflate pana acum in sarcina ministerului, catre autoritatile locale, care vor incheia, ulterior, protocoale de colaborare, in acest sens, cu patronatele locale.
Numarul mic de functionari publici care ar trebui sa identifice, monitorizeze si reglementeze sute de mii de unitati la nivelul intregii tari, face imposibil un demers transparent si eficient, conditie esentiala pentru a scoate turismul in zona de alb si a-l reglementa, asigurand conditii concurentiale egale si standarde corecte, pentru mediul de afaceri din Romania.
In acest moment, autorizarea unitatilor din turism continua sa se faca de catre autoritatea publica centrala, care nu are, insa, capacitatea necesara pentru a identifica fiecare unitate de cazare sau alimentatie publica, ceea ce permite si incurajeaza nedeclararea acestei activitati.

Source: Food&Bar

EN RO