ANAT: romanii au cumparat sejururi de 3,8 mil. EUR cu vouchere de vacanta, in primele patru luni ale acestui an

In primele patru luni ale acestui an, romanii au cumparat sejururi cu vouchere de vacanta in valoare de 3,8 mil. EUR, reprezentand mai mult de o treime din suma inregistrata tot anul trecut, de 10 mil. EUR.
Suma e departe de potentialul pietei, din cauza faptului ca voucherele se acorda frecvent numai in sistemul privat.
"Exista posibilitatea ca anul acesta sa fie depasita suma inregistrata anul trecut, la nivel national, datorita sistemului privat. Din pacate, esuarea programului guvernamental, cu tot cu aprobarea Ordonantei de Urgenta 46, prin care se acorda vouchere de vacanta si bugetarilor, un paleativ palid al promisiunilor din campanie, va face sa inregistram anul acesta vanzari pe vouchere de vacanta de cel mult de 15 mil. EUR, numai in sistemul privat, cel de stat probabil nefiind viabil in acest an", declara Alin Burcea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT.
O mare parte din cele peste 419.000 de vouchere decontate in primele luni ale anului, au fost folosite pentru cumpararea de sejururi pe litoral in sezonul 2017.
Statisticile ANAT arata ca pana la finalul lunii iunie vanzarile de vacante pe litoral prin agentiile de turism sunt mai mari cu 12% fata de anul trecut.
Cresterea este determinata si de introducerea, in premiera, de vara aceasta, a transportului cu avionul in pachetele de vacanta.

Source: Capital

EN RO