ANAT anunţă că susţine menţinerea MAT cu specialişti din domeniu la conducere

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) anunţă că susţine menţinerea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), dar cu specialişti din domeniu la conducere. ANAT consideră că structurile de promovare trebuie finanţate din taxa turistică, achitată de către turişti, ca oriunde în lume, nu de la bugetul de stat sau din suprataxarea afacerilor.

La întrunire au participat Tudoriţa Lungu, secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) şi George Borună, director general al Direcţiei Generale de Turism din cadrul MAT alături de reprezentanţi de seamă ai organizaţiilor importante din turism şi ai antreprenoriatului românesc.

De asemenea, ANAT susţine înfiinţarea unui OMD naţional. Structurile de promovare trebuie finanţate din taxa turistică, achitată de către turişti, ca oriunde în lume, nu de la bugetul de stat sau din suprataxarea afacerilor.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) este membru al Asociaţiei Europene a Agenţiilor de Turism şi Turoperatorilor (ECTAA) din 1999.