Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este oficial finalizat

Au fost finalizate toate lucrările de construcţii şi instalaţii necesare infrastructurii aeroportuare şi asigurării serviciilor de navigaţie aeriană de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Valoarea totală actualizată a contractului privind „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice” este de 84,48 mil. RON, din care construcţia şi instalaţiile clădirii de contingenţă au reprezentat 24,35 mil. RON, iar diferenţa de 60,13 mil. RON a însemnat achiziţionarea şi funcţionalizarea sistemelor de navigaţie şi a sistemelor conexe acestora.

IATA (Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni) a emis vineri, 12 mai 2023, documentul oficial de alocare a codului de locație de aeroport pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Astfel, codul IATA al Aeroportului Brașov este GHV.

Primele zboruri de pe cel mai nou aeroport din România sunt programate începând cu data de 15 iunie. Până în prezent, au fost anunțate zboruri charter, dar și curse ce vor fi efectuate regulat de către companii precum Dan Air și Wizz Air.