Aeroportul International Brasov ar putea deveni operational in luna iunie 2021

Imagine de Albrecht Fietz de la Pixabay

Lucrarile de constructie pentru Aeroportul International Brasov au fost demarate in 2020 si urmeaza a fi finalizate in acest an. Investitia se ridica la aproximativ 70 mil. EUR.

Conform proiectantilor, primul zbor comercial ar putea avea loc in luna iunie 2021.

Terminalului de pasageri din cadrul Aeroportului International Brasov, a fost deja finalizat.

Singurele lucrari pe care asocierea de firme BOG’ART SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA le mai are in desfasurare acum sunt retusurile finale, instalarea echipamentelor si sistemelor necesare functionarii Aeroportului, testarea si punerea in functiune a tuturor componentelor, montarea mobilierului si igienizarea spatiilor.

Spatiul destinat curselor interne, cu zona de imbarcare pentru VIP-uri, are doua ghisee si o poarta de imbarcare, precum si opt birouri de Check-In care vor fi la dispozitia pasagerilor, ce se vor imparca utilizand trei porti de imbarcare.

Tot la parter, in zona de intrare in aeroport vor functiona birouri pentru reclamatii si bagaje pierdute, un cabinet medical, birouri pentru schimb valutar, inchirieri auto si agentii.

La etaj sunt amplasate Plecarile Internationale, cu sali de asteptare, spatii pentru controlul pasapoartelor si sapte porti de imbarcare.

Pista are o lungime de 2.820 m.

O parte insemnata din etaj este alocata pentru magazine duty-free, birouri pentru agentii de turism si alte activitati comerciale, dar si pentru un restaurant la care vor putea avea acces si brasovenii care nu sunt neaparat pasageri, ci doar asteapta pe cineva.

EN RO