Controlul pe Aeroportul International Avram Iancu din Cluj-Napoca va fi simplificat

Imagine de skeeze de la Pixabay

Au fost achizitionate pentru aeroportul international Avram Iancu din Cluj-Napoca echipamente de scanare standard C3, mai performante si cu capacitate de procesare mai rapida a bagajelor de cala, de tip CTX. Astfel, la controlul de securitate nu mai trebuiesc scoase lichide si aparatele electronice din bagajele de mana, incepand cu data de 21 iulie 2022.

Cooperarea dintre aeroportul clujean, Brigada Antitero SRI, care asigura controlul de securitate si Autoritatea Aeronautica Romana, a facut posibila aceasta realizare.

Programul Operational Infrastructura Mare a fost accesat pentru finantarea nerambursabila in valoare de 42.4 mil. LEI necesara achizitionarii echipamentelor de securitate. Din aceasta suma 28.2 mil. a provenit din fonduri europene, iar restul sumei a provenit de la bugetul de stat.

Au mai fost achizitionate cu fonduri nerambursabile, doua autospeciale PSI, dintre care una pentru interventie rapida, 100 de targi pat, 10 costume aluminizate si patru defibrilatoare, pentru situatii de urgenta.