Aeroportul din Cluj-Napoca a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave

Aeroportul Internaţional Avram Iancu a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave în urma unei investiții de 17 mil. EUR, din care circa 5,5 mil. EUR au provenit din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Obiectivul proiectului a fost construirea unei noi căi de rulare pe Aeroportul  Internațional Cluj, având în vedere trendul ascendent al traficului de pasageri, dezvoltarea rețelei de rute și creșterea numărului de mișcări  aeronave.

Noua cale de rulare va asigura infrastructura necesară operării unui număr mai mare de aeronave, în condiții de siguranță și  securitate crescute, atât pentru pasageri, cât și pentru aeronavele care operează pe Aeroportul Cluj. Totodată, noua cale de rulare paralelă cu pista  va determina fluidizarea operațiunilor specifice desfășurate la sol.

Execuția proiectului s-a realizat în două etape, iar  perioada de implementare a întregului proiect, conform contractului de finanțare semnat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, este cuprinsă în intervalul 01.11.2017 și 31.12.2023, însă obiectivele proiectului au fost realizate înainte de termenul final.