Actualizare: One United Properties și Ennismore au semnat parteneriatul pentru deschiderea Mondrian

One United Properties a semnat parteneriatul cu Ennismore pentru deschiderea unui hotel Mondrian în centrul Capitalei, în apropiere de Ateneul Român, iar dezvoltatorul român a anunțat că va deschide încă două hoteluri în următorii șase ani.

Deschiderea noului hotel de 5 stele, pentru care dezvoltatorul anunțase înțelegerea cu Ennismore încă din toamna anului trecut, este programată pentru 2026.

Noul hotel de 5 stele va fi inaugurat în 2026 și va oferi aproximativ 100 de camere și apartamente de lux. Valoarea estimată a proiectului este de 50 mil. EUR.

Locația aleasă pentru hotelul Mondrian București este strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în centrul Capitalei. One United Properties a achiziționat recent un imobil neterminat în zonă, cu scopul de a-l transforma în hotel de lux.

Pe aceeași stradă, compania restaurează o clădire istorică, Braikoff House, care va fi cunoscută sub numele de One Athénée. Restaurarea clădirii va contribui la revitalizarea zonei din jurul Ateneului Român.

A treia locație pentru un viitor hotel este încă în curs de analiză de către One United Properties.

Brandul Mondrian are o istorie bogată, primul hotel fiind deschis în 1985 în Los Angeles. De-a lungul timpului, brandul s-a extins în numeroase orașe importante din lume, inclusiv New York, Londra, Paris și Singapore.

One United Properties se remarcă prin implicarea sa în restaurarea monumentelor istorice. În 2022, compania a achiziționat One Downtown, incluzând fostul Hotel Muntenia și fosta fabrică Ford din cadrul One Floreasca City, care va fi transformată în spațiul comercial One Gallery.

Valoarea totală a investiției alocate portofoliului de clădiri restaurate de One United Properties este estimată la 189 mil. EUR.

Această știre este o actualizare a următoarei știri publicate anterior în RHN: One United aduce la Bucureşti primul hotel Mondrian