Actualizare: Accor în parteneriat cu ARO Palace pentru redeschiderea hotelului Capitol Brașov

Călin Ile, preşedintele consiliului de administraţie al Aro Palace, companie controlată de Transilvania Investments, fostul SIF Transilvania, spune că odată cu încheierea parteneriatului dintre companie şi Accor pentru afilierea hotelului Capitol sub brandul Mercure, se va lua în calcul, pe viitor, şi trecerea hotelului Aro Palace sub un brand internaţional.

„Noi deja am început să gândim care va fi viitorul hotelului Aro Palace, aici avem două aripi, una veche istorică şi aripa nouă, pentru ambele gândim investiţii pe termen mediu şi nu excludem opţiunea de afiliere, dar pentru asta vom demara un proces de selecţie, vom pune în balanţă toate avantajele. E aproape sigur că pentru Aro Palace vom dori păstrarea numelui pentru că e o componentă prea adânc înrădăcinată în istoria Braşovului şi în istoria hotelieră din România”, a spus Călin Ile.

În anii următori, compania Aro-Palace se va concentra pe cele două hoteluri, Aro Palace şi Capitol, în timp ce hotelul Coroana-Postăvarul a fost vândut în schimbul sumei de 9 mil. EUR, deşi valoarea iniţială, anunţată la începutul acestui an era de 8,4 mil. EUR. Călin Ile susţine că valoarea a crescut odată cu interesul tot mai mare din partea investitorilor.

Preşedintele consiliului de administraţie al Aro-Palace spune că îşi doreşte ca, compania să redevină liderul pieţei hoteliere din Braşov. Pentru anul acesta, Călin Ile estimează o creştere cu 40% a veniturilor companiei, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 25,8 milioane lei. Primele şase luni ale acestui an au adus un grad mediu de ocupare de circa 60% pentru hotelul Aro Palace.