A intrat în vigoare Ordinul ANPC prin care patronii trebuie să detalieze meniurile

Ordinul ANPC 201/2022, prin care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) îi obligă pe patroni să detalieze în meniuri ingredientele, declarația nutrițională, fiecărui preparat pus în vânzare, a intrat în vigoare din data de 15 martie.

Daniel Mischie, membru consiliu director HORA și CEO City Grill, a precizat faptul că din punctul de vedere al proprietarilor de restaurante, aceștia nu se ascund cu ingredientele, respectiv materiile prime și cantitățile pe care le folosesc în rețetele lor.

Aceștia consideră că metoda de a scrie în meniul pe care îl prezintă clienților toate aceste informații este destul de greoaie, în acest fel meniul devenind extrem de voluminos.

Daniel Mischie, este de părere că ar fi fost suficient ca toate aceste informații să fie scrise în meniul disponibil pe QR code, respectiv într-un volum printat pentru clienții care nu dispun de smartphone-uri.

Daniel Mischie mai precizează de asemenea că propunerea HORA a fost ca acest Ordin să prevadă doar în online desfășurarea tuturor celor 5 linii privind ingredientele produselor, iar meniul fizic să arate altfel.