A început modernizarea check-in-ului la Aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a început modernizarea sistemului de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări la Aeroportul Otopeni, actualele echipamente fiind vechi de aproape 20 de ani. În septembrie au început și lucrările de înlocuire a benzilor de bagaje la Otopeni, din zona de sosiri.

Investiția de 21 mil EUR va asigura o creștere cu 40% a capacității de procesare a bagajelor la Aeroportul Henri Coandă. Lucrările vor dura 2 ani și, se va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări.

Sistemul în funcțiune include atât zona check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală. Pe perioada lucrărilor vor fi închise, pe rând, câte una dintre cele 2 zone de check-in din aerogară, fiecare având 52 ghișee. Celelalte 2 zone, din zona nouă a aerogării, vor funcționa la capacitate maximă.

Datorită acestei lucrări, pasagerilor li se recomandă să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru zbor.