A fost inaugurata partia de schi din Borsec

Pe data de 17 decembrie, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a inaugurat partia de schi din Borsec, obiectiv cofinantat de minister, cu 7,4 mil. RON, prin programul de dezvoltare a infrastructurii turistice, subprogramul Schi in Romania, in valoare de 7,7 mil. RON.

Investitia a presupus lucrari de constructie a unei partii principale si a doua partii secundare, realizarea unui lac de acumulare si instalatie de iluminat a partiei principale, implementarea unui sistem de ticketing, a unei instalatii de zapada artificiala, dar si crearea unui centru pentru servicii turistice. Au fost achizitionate doua tunuri de zapada, o instalatie teleschi si o masina de batut zapada.

Totodata, ministrul a semnat contractul de finantare a proiectului „Reinnoirea traditiilor balneare – Promovarea resurselor si valorilor turistice si balneo-climaterice din zona turistica Borsec”, depus in cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 5 – domeniul major de interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Valoarea acestui proiect se ridica la 727.339 RON, din care 557.795 RON reprezinta finantare nerambursabila. Prin implementarea lui, vor fi promovate 48 de produse turistice specifice, vor fi create doua baze de date cu informatii turistice, se vor realiza materiale audio-video, pliante, brosuri si materiale promotionale.

Source: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

EN RO