A fost aprobat noul regulament al statiunii Mamaia si al Satului de Vacanta

Pe 22 aprilie, consilierii locali ai municipiului Constanta au aprobat noul regulament al statiunii Mamaia si al Satului de Vacanta, printre reglementarile aduse fiind limitarea nivelului de decibeli, interzicerea prezentei poneilor si a comertului ambulant pe plaje.
Primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, a declarat ca in principal s-a pus accent pe limitarea nivelului decibelilor in statiune, pentru ca turistii sa nu mai fie deranjati de zgomote. Barurile de pe plaja vor trebui sa indrepte boxele spre mare, iar terasele inspre interiorul incintei, nu spre promenada. Politia Locala va avea un sonometru pentru a verifica eventualele reclamatii, a precizat Fagadau.
O alta prevedere importanta se refera la tarabele de legume-fructe, care au fost limitate la trei, amplasate echilibrat de-a lungul statiunii. De asemenea, se reduce numarul punctelor de inchiriere biciclete, iar bicicletele care se vor inchiria vor fi doar de o persoana.
Minicarele sunt acceptate, dar li se va schimba traseul si vor fi acceptate numai cele electrice. Trasurile vor fi in numar limitat, amplasate intr-un singur loc, la punctul de plecare telegondola. Si vor fi monitorizate sa pastreze conditiile de igiena, a mai spus primarul interimar.
El a mai mentionat ca vor disparea poneii de pe plaje si va fi interzis comertul ambulant pe plaja. 
De asemenea, mai dispare autorizarea punctelor cu alta destinatie de pe terase, iar pe aleea care traverseaza Satul de Vacanta nu va mai fi autorizata niciun fel de activitate.

Source: Capital

EN RO