Zonele costiere trebuie reabilitate cat mai curand

In cadrul unui seminar despre infrastructura de mediu in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, a precizat ca zonele costiere trebuie reabilitate urgent, deoarece in ultimii 16 ani au fost complet neglijate. Ministrul Mediului a mai declarat ca zona costiera romaneasca, avand o lungime de 245 km, inregistreaza pierderi semnificative, in medie de aproximativ 2,5 m anual.

Pentru refacerea zonei costiere, in bugetul din acest an al Ministerului Mediului sunt prevazute fonduri de 600 miliarde ROL, fiind deja selectate proiecte in valoare de 65 miliarde ROL.

Romania este singura tara din Europa care beneficiaza de 5 bioregiuni, sustinute de fondul de mediu al Uniunii Europene. Specialistii din Uniunea Europeana au intocmit un masterplan de gestiune a Deltei Dunarii, care se va realiza in perioada 2006-2015 si care vizeaza reconstructia ecologica a 40.000 ha de teren, in conditiile in care poluarea faunei si florei regiunii, unice in Europa, vine din amonte. Ministerul Mediului a solicitat, prin conventiile la care Romania este parte, realizarea mai multor programe prin care sa se reduca poluarea in bazinul Dunarii.
Source: Banii Nostri