Zona Parang-Petrosani a primit atestarea de statiune turistica de interes national

Zona Parang-Petrosani din judetul Hunedoara a fost atestata drept statiune turistica de interes national, printr-o hotarare aprobata de Guvern.

Datorita acestui statut, autoritatile din zona beneficiaza de o serie de avantaje, precum dreptul de a colecta la bugetul local taxa de statiune si de a utiliza fonduri europene.

In luna aprilie a acestui an, ministerul de resort a alocat aproximativ 227 milioane RON pentru finantarea a 46 proiecte de investitii in domeniul turistic, printre acestea fiind inclus si cel legat de constructia celei mai mari de statiuni de schi din sud-estul Europei in Parang.

Proiectul privind investitia in domeniul schiabil din Parang se ridica la aproximativ 80 milioane EUR, dintre care 72,8 milioane EUR sunt asigurate de Guvern prin Ministerul Turismului.

Proiectul prevede amenajarea a 30 km de partii de ski, o telegondola cu o lungime de 8,2 km, care va lega orasul Petrosani de Cota 1.600, un lac artificial si noua instalatii de transport pe cablu, declara la acea vreme Tiberiu Iacob-Ritzi, primarul orasului Petrosani.

Source: Bloom Biz