Wizz Air schimba regulile privind bagajele care pot fi luate la bord

Incepand cu luna noiembrie, compania aeriana low-cost, Wizz Air va schimba regulile privind bagajele care pot fi luate la bord, acceptand o dimensiune de pana la 40x30x20cm, mai mica decat cea agreata in prezent.
Incepand cu 1 noiembrie, toti pasagerii vor avea dreptul sa aduca la bord un bagaj de mana gratuit, cu dimensiunea de pana la 40 x 30 x 20 cm, care trebuie asezat sub scaun. Doar pasagerii care au achizitionat serviciul de acces prioritar vor avea permisiunea de a aduce si un troller suplimentar, cu dimensiunea maxima de 55 x 40 x 23 cm.
In practica, insa, aproape niciun pasager nu isi pozitioneaza bagajul sub scaun, ci in compartimentele de deasupra scaunelor, mai de fiecare data insuficiente pentru toate bagajele ca spatiu disponibil.
Simultan, Wizz Air introduce un nou tip de bagaj de cala, cu o greutate maxima de 10 kg, pe langa optiunile de 20 kg si 32 kg existente, cu un tarif de la 7 EUR.
Wizz Air opereaza o flota de 86 de aeronave Airbus A320 si A321 si asigura circa 500 de rute de la 28 de baze, acoperind conexiunea intre 144 de destinatii din 43 de tari. 

Source: Profit