Wizz Air intentioneaza sa opereze si de pe alte aeroporturi din Romania

Directorul executiv al companiei aeriene Wizz Air, care este unul dintre principalii jucatori pe piata est-europeana de transport aerian low-cost, Joszef Varadi, a declarat ca in prezent se afla in negocieri cu mai multe aeroporturi din Romania pentru a introduce zboruri operate de companie si pe alte aeroporturi in afara de Targu-Mures si Bucuresti, de pe care opereaza in prezent 25 zboruri pe saptamana.

Directorul executiv al Wizz Air a precizat ca in luna iunie compania va deschide prima baza proprie in Romania amplasata la aeroportul Baneasa.

In prezent, Wizz Air detine, potrivit informatiilor proprii, aproximativ 27% din piata de low-cost.

Wizz Air este prezent si in Polonia, unde detine o cota de piata de 35% si trei baze la Katowice International Airport, Frederic Chopin Airport, Gdansk Lech Walesa Airport, in Ungaria cu o cota de piata de 28% si o baza la Budapest Ferihegy International Airport iar in Bulgaria detine o cota de piata de 32% din totalul operatorilor low-cost.

Cu un numar de 40 de angajati si operand zboruri de pe aeroporturile din Bucuresti si Targu-Mures, Wizz Air se va extinde in Romania prin adaugarea a cate 5-10 destinatii noi pe an.

Pentru acest an compania estimeaza un trafic de 400.000 – 500.000 de pasageri pe cursele inspre si dinspre Romania. De asemenea, Wizz Air intentioneaza sa isi creasca numarul de pasageri transportati cu o rata anuala de 30-40%.

Compania estimeaza ca in acest an numarul total de pasageri pentru Europa Centrala si de Est se ridica la 4,5 milioane.

In prezent Wizz Air activeaza in tara noastra 8 destinatii si 11 rute si intentioneaza ca introduca noi rute cum ar fi cele spre Valencia, Palermo si Liverpool.
Source: Ziarul Financiar